În memoria Înaltpreasfinţitul Pimen 9 (de Scurtu Narcis Alexandru)

Longevitatea sau aşa-numita vârstă matusalemică a fost dintotdeauna considerată a fi o binecuvântare a lui Dumnezeu coborâtă asupra oamenilor credincioşi şi ea creşte sau scade în funcție de relația omului cu Dumnezeu.

Personal, consider că longevitatea vieţii omului este darul şi binecuvântarea exclusivă a lui Dumnezeu De acest dar şi binecuvântare s-a bucurat și Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care în ziua de 25 august împlinea vârsta patriarhală de 91 de ani, fiind născut la 25 august 1929.

Hirotonia întru arhiereu a fost săvârşită în ziua Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul 24 iunie la hramul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, de către Patriarhul Teoctist Arăpaşu la acea vreme mitropolit Eftimie Luca, Episcopul Romanului şi Huşilor, şi Roman Ialomiţeanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului, în prezenţa Patriarhilor Diodor al Ierusalimului şi Iustin al României.

Înaltpreasfinţia Sa este un exemplu de dăruire în slujirea lui Dumnezeu, a credincioşilor şi a monahilor din eparhia pe care cu darul lui Dumnezeu o conducea de aproape trei decenii şi pentru care se ruga în fiecare zi; dar şi în slujirea celor care sunt în suferinţe şi lipsuri de tot felul. Acum, la ceas aniversar, când Înaltpreasfinţitul Pimen priveşte retrospectiv de pe Everestul celor 91 de ani încărcaţi de rod minunat la toate Taborurile şi Golgotele pe care le-a parcurs, purtându-şi cu demnitate povara crucii, dar şi la toţi cei dragi sufletului său strămutaţi demult la cele veşnice în semn de aleasă preţuire şi recunoştinţă a anilor 1980, care a fost protejată de mânia fiarelor comuniste şi salvată de la risipire de Înaltpreasfinţia Sa. ,,Fie-Vă, Părinte Arhiepiscop Pimen, neuitată pomenirea în veci de veci.’’

(de Scurtu Narcis Alexandru-Mihaiesti 2020)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s