E tare greu să fii și frumos și deștept!

Te trezești. Gândul îți pleacă la cafeaua pe care urmează să o bei. Deschizi facebook-ul înainte de face cafeaua. Pierzi cel puțin 10 minute în pat. Gata. Te ridici, pui  cafeaua la făcut, mergi repede la baie, iară deschizi facebook-ul. Cafeaua a dat in foc. Nu-i nimic. Semn că te îmbogățești îți zici. Îți zici asta des dimineața. Dovadă stă crusta de zaț care s-a acumulat pe aragaz. Vii în cameră, îți torni cafeaua în cană, intri din nou pe facebook. Dai like unor tipe sau tipi care îți plac. Zâmbești gândindu-te că și ei/ele zâmbesc când văd like-ul tău. Îi doare-n cur! Bine, tu știi asta, dar e mai plăcut să te minți. Te uiți la ceas. Vai ce a trecut timpul! Ești în întârziere. Te îmbraci în viteză, scapi câteva înjurături, realizezi că întârzii, mai scapi iarăși câteva înjurături, deschizi facebook-ul.

Ajungi la serviciu. Iți saluți colegii, îți pui o cafea și deschizi facebook-ul. Scrollezi vreo 10-15 minute. Meriți asta. E pauza de dinainte de lucru. Urmează să ai o zi grea. N-ai chef de ea. Ai vrea să fii înapoi în pat și să stai pe facebook. Să te odihnești. Dar nu. Uite. Începi prima sarcină pe ziua de azi. Faci un sfert din ea. Te oprești. Mai iei o gură de cafea. Ultima. Intri pe facebook. Râzi la o postare amuzantă. „Ce viață mișto au uni!” îți zici. Oftezi. Și colegii tăi oftează. Toți fac același lucru. Important este că aveți fețele preocupate. „Mai poți, Alina? „Mai poți Gheorghe?” Nici unul nu mai puteți. Toți sunteți pe facebook cu treaba începută dar neterminată. „Pur și simplu azi nu merge!” este concluzia unanim acceptată. Totuși, pauza ia sfârșit. Vă apucați din nou de sarcinile voastre. Aproape le terminați. Dar iarăși intrați pe facebook. Aste e pauza de inspirație. Ca să încheiați treaba cum trebuie. Uite altă poză mișto. Mamă ce bună-i asta! Mamă cât de bun e ăsta! Salivezi. Ieși totuși de facebook și termini prima sarcină a zilei. În timpul ăsta s-au mai adunat câteva. Dă-le încolo. Meriți o pauză. Ești om. Mergi să mânânci. Intri pe facebook. Uite și alții mănâncă. Au pus poză pe wall. Pui și tu. Cauți în minte un citat amuzant dar deștept. Nu ai. Cauți pe google. Îl găsești. Postezi. Aștepți reacții. Vin. Uite, oamenii fac ha ha, dau like-uri. Uite și un ador. Da, nu trăiești degeaba. Toți își dau seama acum cât ești de deștept/deșteaptă. Nu doar frumos/frumoasă. Da, parcă ziua are alt farmec.

Te întorci în birou. Râzi cu colegii. Deschizi facebook-ul. Ai mai multe notificări. Da. Lumea apreciază postarea ta. Parcă nu mai ai chef să termini treaba pe azi. Dă-o încolo! E și mâine o zi. Trăiești clipa, ce mama mă-sii. Oftezi. Ce să faci. E tare greu să fii și frumos și deștept!

de Dragos Hutuleac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s