Cristian Șologon: „Cred că este necesar ca actuala clasă politică să aibă o abordare diferită și indiferent de culoare politică, să găsească mai des calea dialogului pe teme importante pentru societate”

Pe locul doi la Senat, din partea PSD Suceava, candidează Cristian Ioan Șologon. Pentru cei cunoscuți e „Cristi”. Omul care rezolvă totul și la care apelează toată lumea, indiferent de oră sau de zi pentru că el răspunde tot timpul la telefon și găsește soluții. Nu refuză pe nimeni, deși „nimeni” îl mai refuză din când în când, dacă cere el ajutorul.  Cristi mi-e prieten. Unul din ăia care până în prezent nu m-a dezămăgit. Care m-a ajutat chiar și atunci când nu mă cunoștea decât prin prisma postărilor mele pe facebook. M-a girat cu încrederea lui și a venit timpul să-l girez și eu cu încrederea mea. Și poate n-ar strica să mergem mai mulți pe mâna lui, mai ales ăștia, cei pe care i-a ajutat de-a lungul timpului. Știu sigur că suntem destul de mulți. Să nu uităm că nu funcția te face om, ci omenia te definește ca om. Or Cristi și când a avut funcție, și fără ea, nu s-a dezis de noi. Noi de ce ne-am dezice de dânsul?

Pentru cei care nu-l cunosc, vă propun un interviu, ca să ajungeți să-l cunoașteți mai bine și ulterior, fiecare să acționeze în consecință.

Dragoș Huțuleac: Ce motive ar avea românii sa voteze PSD-ul la aceste alegeri parlamentare?

Cristian Șologon: PSD a demonstrat de fiecare dată că are capacitatea să gestioneze bine și în interesul cetățenilor perioadele de criză economică. PSD a avut mereu soluții și mai mult decât atât a avut curajul să le implementeze, soluții care au avut ca efect perioade de creștere economică. După criza sanitară inevitabil un timp ne vom confrunta cu o criza economică și probabil financiară. Este important ca momentele de criză să fie gestionate de o guvernare de stânga, o guvernare care să dorească să protejeze nivelul de trai a românului de rând și capitalul autohton.

D.H: Cum credeti ca PSD poate recâștiga increderea alegatorilor, avand in vedere problemele de imagine avute?

C.Ș: PSD are capacitatea de a se reforma a dovedit asta de-a lungul anilor. Am mai trecut prin astfel de momente. Trecerea prin opoziție este importantă pentru orice partid. Atunci se produc schimbări de lideri, de idei, de abordări. Când ești la guvernare ești setat foarte mult pe prezent și mai puțin pe viitor. Dacă e să fac o analiză legată de problemele avute, privind retrospectiv e clar că și noi am greșit. Noi am fost mereu adepții unor scenarii pragmatice, legate de cifre, de programe și de proiecte iar adversarii nostrii politici neputând să combată cifrele decât în mică măsură au apelat la emoție. Noi  nu am știut să combatem acea emoție negativă, așa au reușit și au creat acel val anti-PSD și așa au ajuns la butoane. Din păcate pentru ei emoția se termină când dă piept cu realitatea și cum ura nu ține de foame ne aflăm azi în fața unei guvernări catastrofale pentru România.

Revenind însă la întrebarea dumneavoastră eu cred că PSD va câștiga încrederea alegătorilor pentru că a fost și este consecvent valorilor lui și pentru că aduce în fața opiniei publice profesioniști, lideri cu experiență care vin cu proiecte viabile conectate în realitate.

 D.H: Care sunt proiectele dvs, ca viitor senator al Sucevei?

C. Ș: Cred ca perioada pe care tocmai o traversăm ne obliga să dăm piept cu multe provocări. Este clar că  avansam în multe domenii la nivelul următor. Spre exemplu digitalizarea administrației, telemunca telemedicina, școala în online. Sunt domenii noi care vrem sau nu vrem vor face parte din viața noastră de zi cu zi in viitor. Aceste direcții ale dezvoltării trebuiesc încurajate și în același timp reglementate.

Apoi cred eu că avem o mare problemă, supralegiferarea – adică legi multe și stufoase care mai mult încurcă decât ajută. Ca să faci ceva în țara asta durează mai mult timp să faci documentația, să obții aprobările, să faci licitațiile decât construcția în sine.  Cred că e nevoie să schimbăm această abordare.  

 D.H: Ce credeti ca trebuie schimbat in politica romaneasca?

C. Ș: În ultimii ani a apărut și cred că se vede cu ochiul liber un clivaj tot mai mare între clasa politică și cetățean. Politicianul a ajuns să fie un personaj detestabil în societatea românească, caracterizat mai degrabă prin beneficiile pe care le are din postura de demnitar și mai puțin prin responsabilitățile asumate. Frica de a fi văzut ca un personaj detestabil sau asociat cu unul a făcut ca oamenii de valoare, specialiști foarte buni în domeniile lor, să dorească să se implice tot mai puțin în politică.

Este însă și vina noastră a politicienilor. În ultimii ani cred că am înțeles rău democrația. Am ales să ne acuzăm unii cu alții, am polemizat pe teme sensibile și am căzut de prea puține ori de acord pe subiecte importante pentru societate. Mi-aș fi dorit ca după 30 de ani de democrație să avem deja un plan de țară, cu ținte clare, cu obiective specifice regăsite până la nivelul fiecărei localități și la nivelul fiecarui cetățean. Cred că este necesar ca actuala clasă politică să aibă o abordare diferită și indiferent de culoare politică să găsească mai des calea dialogului pe teme importante pentru societate: sănătate, învațamânt, siguranța publică, infrastructură etc.

A consemnat, Dragoș Huțuleac

Cristi Sologon în fata spitalului cand Suceava era carantinata si Iohannis tocmai retrasese decoratia Unitatii spitalicesti judetene

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s