„Coliva României”, manual de transformare a unei țări fără datorii într-o colonie disciplinată și fericită.

1. Aranjezi imediat după lovitura de stat (pe care multi o s-o numească multă vreme revoluție) să vină la conducere niște personae pofticioase, care pentru un tablou în plus și-un cont în Elveția sunt dispuși s-o vândă in totalitate.

2. Spui poporului ca industria lor este o gramada de fiare vechi, că sunt înapoiați rău și le promiți două bax-uri de Bonibon, dacă te lasă s-o manageriezi tu,apoi faci privatizare Mebo până le piere cheful de întreprinzători majoritatii participantilor.

3. Le iei băncile și apoi le instruiești pe acestea să le dea pagubitilor credite cu buletinul pentru orice, apartamente, mașini, smartfoane, cizmulițe dă vară, alte acareturi la Mall, le dai cât de mult pot ei hali, poze mondene din reviste gen „Click” și „Libertatea”, emisiuni in„care te râzi” cu Capatos, „Acces ” etc. Aici nu trebuie să precupețești vreun efort, că dacă beneficiarii n-au ce comenta la muncă, s-ar putea, să se apuce de făcut ceva și asta nu e bine.

4. Le spui apoi că s-ar putea să-i atace nepoții lui Gingis Han, că trebuie musai să intre într-o alianță armată, le iei armata din țară, să nu cumva să o folosească vreunu’, Doamne-ferește, la păzit infrastructura feroviară și combinatele de furat și de evaziunea fiscală cu produse petroliere și-o trimiți cică la instruire cât mai departe, unde a înțărcat mutu iapa , prin Afganistan, să-l apere pe dracu’ de tac’su. În prealabil le desființezi și diviziile de geniu, alea cu care s-a construit Transfăgărășanul, să nu-i încurce cumva pe cei de la Lena Construciones, în cele 24 de luni cât se screm să construiască un amărât de pasaj.

5. După ce le-ai făcut burta mare de chipsuri, bere și Orice-Cola și-ai obișnuit pițipoancele că nu mai poa’ să trăiască dacă părul lor „n-are volum”, începi să racolezi forța de muncă și-o aduci la tine în țară unde-o plătești cum se cuvine, și faci din ei specialistii de high-tech dar și căpșunari. Asta din două motive, ca să scazi presiunea șomajului de pe umerii guvernanților, să nu care cumva să le dea prin gând să facă locuri de muncă și ca să fii sigur că, dacă vor să deschidă iar vreo uzină, să lucreze doar cu pensionarii, ăia care se încăpățânează să mai trăiască după toate reformele în sănătate sau cu puștanii care au terminat bacalaureatul și care nu știu nici să schimbe vreo siguranță însă manevrează la perfecțiune smartfonul’ .

6. Ignori complet specialiștii care încearcă să-i lămurească pe conducători că avem o groază de rezerve pe care toți se fac că nu le văd.

7. Pune-i pe reprezentanți să semneze înțelegeri europene că tara trebuie musai să se transforme în paradisul energiei verzi, pune-i să ridice moriști de vânt peste tot și să plătească toate investițiile astea în timp ce termocentralele și hidrocentralele se duc de rapa.

8. Dacă a mai rămas cumva vreo urmă din industria chimică, de-alde Oltchim cumva, bag-o în faliment, ca să fii sigur că țara asta nu mai are nevoie de gaze naturale decât puțin pentru brichetele fumătorilor și cât să se încălzească pe ici pe colo iarna.

9. Te faci că faci niște prospecțiuni (aiurea, tu știai de mult ce-i acolo) prin Marea Neagră și afli că poți scoate de acolo la gaze naturale de n-are ce să facă toată România cu ele.

10. Prostești pe proști zicându-le că le pune Dumnezeu mâna în cap și-o să treacă pe la ei o mare conductă care ar urma să-i aprovizioneze cu gaz natural ieftin (la ce dracu’ le-o mai fi trebuind, nu știu) CAND INCALZITUL PE GAZ LA NOI REPREZINTA 34% IAR LA VECINII UNGURI 94%.

11. Liberalizează prețul la gaze pe piața internă (că industrie care să mai profite de chestia asta nu mai există) pentru ca nu cumva să se gasesca personae care sa comenteze , atunci când o să dai gazele pe piața externă, la ce preț vrei tu SI IN AVANTAJUL TAU ,NU AL LOR”.

Text preluat de pe facebook-ul dnului Cretu Constantin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s