Petre Daea: „În oraşe, urșii au ajuns să dirijeze circulaţia”

Imaginile zilei cu oameni sfârtecaţi de urși, care au îndurerat familii şi au intrigat o țară întreagă, nu pot fi eliminate prin măsuri surogat – a se vedea prevederile OUG și nici prin solicitări absurde la Avocatul Poporului.

Nu trebuie să alegem între oameni şi animalele salbatice!Nu prin comisii care să constate post factum că moartea unui om poate fi recompensată prin uciderea ursului vinovat, care trebuie să fie şi dovedit vinovat, constatându-se împrejurările şi urmările.Cunosc bine starea de spirit a crescătorilor de animale, care de teama urşilor nu mai pot urca la munte cu animalele pe care toţi le admirăm, privindu-le, dar să stai cu acestea sub cerul liber, în piscul muntelui şi sub amenintarea ursului ….e mult prea riscant, chiar periculos!În munte nu se poate urca, oamenii din satele montane dorm îmbrăcaţi, în oraşe, urșii au ajuns să dirijeze circulaţia – generând mobilizări de forţe: jandarmi, poliția locală şi serviciul de circulație, un spectacol al fricii şi al neputinţei.

A făcut cineva un calcul despre cât ne costa aceste mobilizări de forţe şi pentru ce ?!Vrem cumva să devină România gradina zoologica a intereselor unor admiratori ?!Merită să platim cu sângele românilor noştri şi cu teama zilnică această periculoasă interpretare a protejării mediului inconjurator ?

Unde este omul, care este locul şi rolul lui – în ghiarele ursului, în sicriul udat de lacrimile familiilor îndoliate şi în cimitirele cu crucile ridicate la capul defunctului UCIS DE URS ? Ştiu şi îmi asum că voi fi criticat de o parte dintre cei care iubesc animalele şi eu sunt unul dintre iubitorii de animale, dar prefer critica în locul lacrimilor vărsate de durerea dispariţiei semenilor noştri.

AJUNGE !

Am decretat stare de alertă pentru

:- covid 19 ca să putem scapa de Sars-Cov-2, SALVANDU-I PE ROMANI;

– gunoaiele lui Clotilde Armand, pentru a preveni îmbolnavirea locuitorilor CAPITALEI ROMÂNIEI;

Poate putem decreta stare de alertă ca să numai moară FRAŢII NOȘTRI UCIŞI DE URȘI! Ce ziceți guvernanți? Eu spun așa: Aveţi cu ce şi aveţi pentru cine să luati măsuri, fără alte constatări, pentru reducerea imediată a efectivelor în zonele deja cunoscute. Moartea semenilor noştri vă obligă!

Autor: Petre Daea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s