Luminița Aldea: „Ce ați făcut cu speranța și credința noastră!?”

Rece ca Zeus din Olimp, mai impersonal decât verbele plouă sau ninge, târziu ca o naștere grea, a cărui travaliu ține zile în șir, președintele dixit: „…până nu se conving oamenii să se vaccineze, este nevoie de măsuri…”
Știu, știu, domnul președinte, că sunteți însuflețit doar când e vorba de plimbat cu avionul privat prima doamnă sau când îl impuneți pe Cîțu mai mare peste țară, în ciuda evidenței că e absolut depășit de situație, dar nu credeți că un discurs cu lacrimi adevărate și cu rugăminți era mai potrivit!?
Ceva de genul: Vă rog, dragi români, să vă vaccinați! Vă rog! E singura cale de a trece împreună prin această furtună! Părinte patriarh, vă rog, alăturați-vă de mine și îndemnați poporul să se vaccineze! Pe dvs, conducătorul bisericii, instituția în care românii au cea mai mare încredere, nădăjduiesc că vă vor asculta! Să facem echipă măcar în ultimul ceas! Regret că nu am știut sau nu am putut să iau măsuri ferme împotriva valului de fake news. Am crezut că e destul că avem vaccinul la fel ca și alte țări. Nu a fost destul…

Probabil că gândiți că nu vă puteți coborî de la măreția dvs de președinte la a vă ruga de patriarh, dar vă spun ceva: rugându-vă arătați și demonstrați câtă măreție umană puteți avea! Iar patriarhul, raspunzându-vă, tot măreție umană și iubire de popor ar arăta! Țară nu e doar palate și aroganțe! Țara e durere, e lacrimă, e grijă, e noroiul de pe ulițe și focul sărac din vetre de bordei! E până și cerșetorul ce stă cu mâna întinsă la ușă de biserică! Și dvs, și patriarhul trebuie să aveți grijă de el! Pentru dvs e cetățean cu drept de vot, iar pentru celălalt e suflet de creștin la fel de egal cu sufletul lui în fața Lui Dumnezeu.

Dar să lăsăm discursul! Atâta puteți, atâta faceți! Altceva e mult mai grav! Deci oamenii mor ieri. Dumneavoastră vorbiți azi, măsurile se iau peste cinci zile și rezultatele se vor vedea peste o lună și le va simți cine o să mai fie viu.
Țara asta e mai mult decât nevastă-ta și decât Cîțu! E și toți acei oameni ce au stat ore în șir în frig să vă voteze pentru că au crezut în dvs! E și cei care nu v-au votat, dar trebuia să le fiți președinte.
Ce ați făcut cu speranța și credința noastră!?

Autor: Luminița Aldea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s