Daniela Ceredeev: „Dragostea de țară, ca cea de mamă și ca cea de Dumnezeu, se trăiește în fiecare zi.”

Dragostea de țară, ca cea de mamă și ca cea de Dumnezeu, se trăiește în fiecare zi.
Pentru c-așa se învață „mersul în picioare, pe valuri, prin lume”, și se crește viitorul acestui pământ-primit-spre-a-fi-prefăcut-în-locul-păcii-și-al-începutului-dezmărginirii, și se durează în suflete biserici-recunoștință și școlile lui mulțumesc.
Poate că nu mai e timp să ne-așezăm drapelul la icoane, sau să-l păstrăm în închistrita ladă de zestre, ca odinioară bunii noștri ce-au călătorit de-acum înspre țara-netrecătoare de sus, dar să-l prefacem în inimă-n icoană ne e la îndemână.
Aș (re)asculta la nesfârșit, și mi-e tare-tare drag, refrenul acesta care nouă, contemporanilor lui azi, ne e îndepărtat, și necunoscut, și străin:


„Nimic în lume nu-i mai sfânt
Și mai frumos pe-acest pământ
Decât să mori ca luptător,
Înfășurat în tricolor.”


În tricolorul nostru s-așază, rând pe rând…
🟥 roșul-rubiniu al Jertfei izbăvitoare – prin iubire nesfârșită, întărită prin moarte – a Blândului și Înțeleptului Iisus,
🟨 galben-auriul ce-ncununează și aureolează – dincolo de locuri și de ceasuri trecătoare – jertfa de fiecare zi a celor ce și-au întreit-scufundat sufletul în credință, și nădejde ce nu moare, și-n drag de Dumnezeu și de semeni și-apoi și-au pecetluit inima cu dorul Bunului și-al Binelui,
🟦 albastrul voronețian al Cerului Ce ne așteaptă statornic întoarcerea acasă, cu prispa primenită de răbdare și îngăduință și cu sutele de ferestre – prin care larma îngerilor colindă – mereu-mereu deschise.
Purtăm, așadar, încă de pe buza răsfrântă înspre lume a cristelniței tricolorul mărturisirii în suflet. Să ne-amintim mereu c-acolo ne-a început primenirea!
La mulți și binecuvântați ani, oameni-patrie! Și blândă bucurie!

Autor: Daniela Ceredeev

Sursa foto: pagina de facebook a dnei Daniela Ceredeev

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s