Mihai Chihaia: „Daca am fost nascut si educat de mic, sa fiu mandru ca am o tara ca Romania, am pastrat tot timpul in suflet aceasta traire”

Daca am fost nascut si educat de mic, sa fiu mandru ca am o tara ca Romania ,am pastrat tot timpul in suflet aceasta traire si oriunde in lume unde am ajuns in asta viata, am laudat tot ce inseamna Romania ca tara. Avem de toate aici acasa la noi, dar marele pacat este ca nu toata lumea ajunge sa se bucure de aceste frumuseti naturale si de aceste bogatii inestimabile si nu voi face vinovata doar clasa politica ,caci ea lucreaza cu materialul clientului. Si cum materialul este asa cum este, nu ma mai mira nimic ,ce se intampla astazi ,aici la noi . Suntem lipsiti de patriotismul adevarat, cel primitiv care ne face sa iubim aceste cuvinte, „tara” ,„patria mea” ,„Romania” . In foarte mare parte vina este a celor cincizeci de ani de impuse si fortate idei despre noi insine, de lipsa educatiei profunde si chiar netiparirea la timp a „Codului bunelor maniere.”

Am fugit mai toti in afara ,dupa revolta din 89 ,unii impinsi de setea de libertate ,dar cei mai multi de nevoile si saracia in care am ramas in mijlocul democratiei. Iar tragedia mare este ca am dus cu noi ,obiceiuri ,naravuri ,deprinderi care toate adunate la un loc ,nu prea ne-au facut cinste si onoare pe acolo unde am ajuns .

Am fost in mai toata Europa si chiar in Orientul Mijlociu si niciodata nu mi-a fost rusine sa laud tara mea ,dar m-am rusinat si am plecat capul in jos cand, in diferite ocazii, am refuzat paharul cu bautura oferit de gazde si imediat a venit intrebarea dureroasa: „-Dar ce nu esti roman?”

Da, sunt roman, dar nu toti romanii sunt asa cum ii credeti voi, precum nici toti conationalii vostri nu sunt plini de educatie si bune maniere” …. și prin vorbe simple incercam sa dreg ce se mai putea drege . Cred ca in aceasta zi ,plina de mandrie nationala ,in loc de urarile ipocrite ar fi mult mai bine ,ca fiecare sa ajute la schimbarea perceptiei asupra Romaniei si a romanilor . La multi ani ROMANIEI MARI .

Autor: Mihai Chihaia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s