…prietena mea, rutina!

După divorț, am revenit la unele obiceiuri pe care le aveam înainte de a fi împreună cu fosta soție. Nenea Petrucă îmi spunea mai acum 10-12 ani în urmă că-s om „gingaș” în sensul că aveam „tabieturi”, după cum le numea tot dânsul. Și știa ce spune, pentru că a fost unul dintre cei mai fini psihologi pe care i-am cunoscut. Fără să fi făcut facultatea de psihologie, citea omul ca pe o carte deschisă. Era uimitor cum te dezbrăca de secretele firii tale.

Obiceiurile respective eu le numesc „rutină” și nu e vorba despre altceva decât că îmi organizez timpul în așa fel încât să fiu suficient de eficient cât să-mi fac toată treaba, să am timp să mă ocup și de Miruna, și de mine. Iar toate astea să le fac fără stres, fără să simt că-s mereu pe fugă.

Ziua noastră se desfășoară în felul următor.

La 6:30 mă trezesc. Musai beau o cafea caldă sau un energizant. Pe îndelete, savurând deplin atât ceea ce beau cât și liniștea dimineții. Tot acum îmi fac ordine în gânduri. Că e tare nașpa să-ți începi ziua cu gândurile zburând alan-dala. Nimic nu se leagă.

La 7:15 o trezesc pe Miruna, care mereu îmi zice „tai un pic să mă întind” și se întinde cam două minute…Apoi o îmbrac. Ea merge să se spele, eu merg să pornesc mașina. Că e tare placut să urcăm în ea caldă. Vin de afară, o pieptăn, ne luăm gecile, ne încălțăm și mergem la grădiniță.

Cel târziu la 8:30 sunt înapoi acasă. În astea 30 de minute iau micul dejun iar de la 9 mă pun la laptop, de unde nu mă ridic până la ora 14. În 5 ore termin de obicei cam tot ce am de făcut….și da, mă număr printre acei oameni care poate lucra de oriunde cât timp am o conexiune la internet bună.

De la ora 14, pana la 15:30, lenevesc, citesc, sau pierd timpul pe rețelele de socializare. E timpul meu liber de unde imi trag energia pentru ce urmează după amiază.

La 15:30 plec după Miruna. Merg mai repede ca să am timp până când iese de la grădniță să fac cumpărături, să plătesc eventuale facturi, sau pur și simplu să mă plimb și să mă uit la oameni, că și asta e o pasiune de-a mea, etc.

16:30 se face tare repede. Îmi iau mândruța și, dacă e cald, musai mergem în parc. Acolo stăm o oră jumate, două. Dacă nu e cald, venim ca niște moșnegei acasă și ne jucăm aici cam tot atât.

Oricum, după ora 19 încep să gătesc. Nu gătesc chestii complicate, așa că până la 8:30 amândoi suntem cu burțile pline.

Urmează băița și somnul.

Dacă am norocul să mergem în parc, adoarme repede și văd inclusiv un film. Dacă nu mergem în parc, ne uităm la videoclipuri amuzante cu animale. Să știți că în ultimele luni, prea puține clipuri noi cu animale au apărut….

Cam asta e rutina noastră cea de toate zilele. De luni, până vineri. E drept că pare a fi o viața plictisitoare. Nu e! E o viața liniștită la care mulți visează, dar nu o pot avea tocmai pentru că refuză să aibă o rutină în viața lor. Rutina, pentru mine, e o prietenă bună. Una care mi-a ușurat viața și nu numai că a ușurat-o, dar a făcut-o mai bună. E atât de bine să te poți descurca cu toate, fără să fugi dintr-o parte în alta, fără să te agiți, fără să simți că trebuie să te dai peste cap ca să reușești ceea ce îți propui! Uitasem cum e…

de Dragoș Huțuleac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s