Mirela Elena Adomnicăi: Răspunsul românilor trebuie să fie: „Cumpără româneşte”

Răspunsul românilor la adresa celor care au refuzat dreptul României de a fi un stat pe deplin european trebuie să fie:
„Cumpără românește!”
Sa nu uitam, totusi, ca dincolo de abordarea revoltătoare a Austriei, este în mod clar un ESEC al politicii externe a României.
‼️ PSD nu cere demisii colegilor de Coaliție, dar ridică o întrebare pentru cei vinovați de acest eșec: „Mai există onoare în România?”
PSD consideră că, după reacția firească de revoltă a românilor față de votul Austriei, clasa politică din România trebuie să stabilească ce e de făcut de acum încolo pentru realizarea acestui obiectiv major al României.
‼️ PSD propune următorii pași de acțiune:
Să solicite președintelui Consiliului European și președinției UE ca, la reuniunea Consiliului European din 15 decembrie, să aibă loc o dezbatere despre aderarea României la Spațiul Schengen.
În acest cadru, România trebuie să arate că veto-ul celor de dreapta din Austria și Olanda pun în pericol unitatea europeană, atât de necesară în contextul războiului din Ucraina.
Mâine, când se decide ordinea de zi pentru Consiliul European, în cadrul Consiliului Afaceri Generale, România trebuie să solicite includerea dezbaterii privind extinderea Schengen și riscurile privind unitatea UE în urma veto-urilor Austriei și Olandei.
În cadrul Consiliului din 15 decembrie, România trebuie să ceară o întrunire extraordinară a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, în care să se repună în discuție votul pentru candidatura țării noastre, după ce Austriei i se va pune în vedere că votul său negativ din ședința anterioară afectează unitatea europeană și că menținerea acestei poziții va conduce la consecințe puternice la nivel european împotriva acestei țări.
Dacă, după pașii anterior nu se obțin rezultatele scontate, România trebuie să pregătească atent momentul în care Suedia va prelua președinția UE, când se stabilește agenda de priorități și dosarele sensibile.
România trebuie să se asigure că va avea sprijinul european pentru a impune pe agenda Consiliului JAI din 9 martie 2023, un nou vot pentru aderarea țării noastre la Schengen.
Până pe 9 martie 2023, România și partidele politice (mai ales cele de dreapta!) trebuie să folosească toate canalele diplomatice și politice din Europa pentru a obține sprijinul în favoarea candidaturii țării noastre!”

Mirela Elena Adomnicăi – deputat PSD de Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s