Intervenție chirurgicală facială rară efectuată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava

În data de 6 ianuarie, o echipă de medici chirurgi maxilo-faciali a efectuat o intervenție chirurgicală de urgență la o pacientă de 20 de ani, victima unei agresiuni, care prezenta fractură dublă de mandibulă (subcondiliana stângă și laterală dreaptă) caracterizată prin asimetrie facială, inocluzie fronto-laterală, tulburări funcționale, durere, amplitudinea deschiderii gurii limitată, sângerare intraorală activă.
„ Intervenția chirurgicală a durat aproximativ 3 ore, fragmentele osoase deplasate au fost repozitionate și stabilizate cu plăcute și șuruburi de osteosinteză. Operația a decurs fără complicații. Postoperator pacienta se simte bine, păstrând funcția masticatorie, fonația și mimica în limite normale, activitatea nervului facial nefiind lezată.
Particularitatea cazului este dată de unul din focare și anume fractura subcondiliana unde intervenția presupune ca abordarea să fie transparotidiana, unde întâlnim nervul facial ce se ocupă cu mimica feței pe partea afectată precum și vase importante cu risc vital. S-a operat cu maximă atenție și precizie în permanență. Distanța față de nerv fiind aproximativ 1-2 mm orice mică abatere de la protocol putând lăsa pacienta cu pareză definitivă hemifaciala.
Trebuie de precizat că astfel de intervenții sunt foarte rare în spitalele din România.” dr Duprii Gelu medic OMF.
Echipa operatorie a fost formată din dr. Gelu Duprii, dr. Vlad Covrig, medici OMF, dr Violetă Ștefan medic anestezist, asistent Cătalina Obadă.

Comunicat de presă al SJU Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s