Mirela Adomnicăi: „PSD este în favoarea fermierilor români și susține utilizarea produselor alimentare proaspete de pe plan local”

Lanțul scurt de aprovizionare de la producator la consumator reprezintă o PRIORITATE națională din perspectiva securității alimentare a țării și este în acord cu strategia europeană „Farm to fork”.

Inițiativa PSD este în favoarea fermierilor români și susține utilizarea produselor alimentare proaspete de pe plan local.
Prin scurtarea distanțelor de transport dintre producător și instituțiile beneficiare, fermierii români și hrana românească vor avea prioritate față de cea din import.
Propunerea legislativă inițiată de senatorul PSD Călin Matieș vine în sprijinul producătorilor locali.
Aceasta prevede ca instituțiile publice în care se prepară sau se servesc mâncăruri gătite sau produse alimentare, să le achiziționeze în primul rând pe cele din surse locale, cât mai apropiate de locul de consum.

Astfel produsele de import vor fi achiziționate doar dacă nu sunt produse pe plan local.
Pe cale de consecinta, hrana românească va avea prioritate în școli, spitale, unități militare și în toate instituții publice care achiziționează servicii de catering.
Dacă se achiziționează roșii din Spania sau mere din Polonia crește gradul de poluare (prin transport), importăm inflație și susținem economia din acele țări, în loc să susținem economia românească.
În plus, produsele aduse de la distanțe mari nu vor avea prospețimea celor de pe piața locală.
Un traseu cât mai scurt de la fermă la furculiță asigură alimente mai proaspete, mai sănătoase și mai ieftine consumatorilor, susține producătorii și economia țării noastre

Mirela Adomnicăi – deputat PSD de Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s