Sebastian C. Oliviu: Cum o dăm, tot nu-i bine!

Revoltă – nu ai voie sa faci.
Luarea cu asalt al Parlamentului și Guvernului – ohooo! nici pomeneală!
Să-i iei la palme pe politicieni pe stradă – atât îți trebuie!
Bun, atunci a rămas ultima soluție…. democratică…. și anume: greva.
Dar, de să vezi? Tot nu-i cum trebuie. Că imediat sar în sus plângăcioșii care nu mai pot ei de mila săracului elev.. Cum, dom’le, lăsați așa copiii, săracii? Taman acum? Sar în sus, egoiști, fără să conștientizeze că un dascăl motivat cu un salariu onest va fi cu mult mai silitor și cu posibilități mult mai mari de a-și procura materiale necesare pentru dezvoltarea personală. Dar nuuuu! Cum adică? De ce? Tocmai acum? Dar când? În vacanță, atunci când nu-i bagă nici naiba iny seamă?! Firește că e bun acum, pentru că e cel mai bun moment în care îi poți prinde mai bine de momite pe politicieni. Ăia care nu mai pot de grija elevului, să știe că sunt soluții de salvare a acestora. Ce? În covid a comentat cineva? Au ieșit cumva mai mulți eminenți și nu știu eu?
Ciolacu cică….,,hai să facem cumva să nu-i mai ținem pe copii pe străzi!”. Seeeerriios?! Ce grijă l-a bușit și pe ăsta, brusc! Mai bine spune că vrei liniște, pături sociale care nu se bat fără palmar. Mai bine spune că te simți mai bine când te știi cu batista pe țambal, să pară că totul este ok în țara asta părăsită.
Și Ciucă de colo. Ciucă…pardon!… cică nu vrea să facă rotativa fără a avea liniște, că nu e nici onesc, nici corect, nici principial. Extraordinar! Omul ăsta….dar mai bine mă abțin! Adică, recunoști pe față, cu muuuuuulta nesimțire, că mai degrabă îți pasă de felul în care cazi de pe scaun decât de faptul că învățământul este palanca la pământ. Și nu numai școala, dar și celelalte angrenaje ale economiei sunt pe butuci. CHIAR și dacă ar fi liniște, tu, Ciucă, predai un mandat mizerabil, slab și ineficient. ORICUM lumea s-a lămurit câte parale faci, fie că e grevă sau nu.
Mitingurile voastre electorale sunt foarte aprobate, dar când lumea iese in stradă, gata, totul e cu statul paralelipiped, cu nemarxiști (sau alte neoane), reziști etc. Niște termeni și teorii pe care le tot învârtiți prin spațiul public întru’ zăpăcirea, înșelarea și îndobitocirea oamenilor.
Probabil că, foarte curând, vă veți da mult mai uscați și cu canapeaua ok, transformați peste noapte în lupi moraliști. La fel ca Dragnea, care, în timp ce se crede mare bucătar, își exprimă păreri despre politică. Păreri care acum contrazic flagrant tot ceea ce a făcut în trecut. Adică un pușcăriaș, vinovat dovedit, iese el din pârnaie și începe să dea sfaturi.
Vine anul 2024, an electoral în care se vor rostogoli aceleași minciuni și promisiuni de mucava, la care se vor adăuga (cu siguranță!!!) doar vrajeli la modă în acel moment. În acest moment. De exemplu ,, votați-mă (de genul ) și vom face totul să desființăm pensiile speciale!”. Taaaaci, mă! Vrăjeală. Abureli calde ce prind bine la fraierii care, timp de mai bine de trei decenii, tot speră să fie bine. Tot speră că politicul se va ocupa strict de cei care au de dat votul. Și care îi plătesc regește. Toleranță și speranță. Pentru ce? Când se vede de pe Pluto că statului nu-i pasă, că îl doare la ,,bașcheți” de bunăstarea celor mulți, de jos, care duc greul acestei țări!!!!
Pentru că românul nu înțelege. Nu înțelege că, indiferent pe cine alegi, ei tot fac rocada după voia lor și fug plini de emfază atunci când lumea le cere lămuriri, le cere să își facă treaba doar în slujba poporului. Cum? Cel mai bun exemplu este reprezentat de alianța asta contra naturii între foștii dușmani.
Dar mergeți la vot! Chiar vă invit să pierdeți vremea pe acolo??!!!

Autor: Sebastian C. Oliviu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s